• btc@bme.hu
  • 8230 Balatonfüred, Fürdő utca 17/b.

Balatoni Mérnök Estek második esemény

Folytatódik a Balatoni Mérnök Estek (BME) eseménysorozat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem balatonfüredi kampuszán. A sorozat második eseményén a Prima Primissima díjas Härtlein Károly tart izgalmas kísérletekkel tarkított előadást az energiáról.

Screenshot 2023 02 12 at 16.06.01

 Helyszín:

BME Balatonfüredi Tudáscentrum
8230 Balatonfüred, Fürdő utca 17/b.

Az első előadás:

2023. február 27., érkezés 16:30-tól

Program:

17:00-18:00: Energia – amivel mostanában foglalkozni kell – de mi is az?

Az energia a fizikában a legnehezebben tanítható fogalom. Ugyanis a fizika minden fejezetében megtalálható, így csak akkor mondhatjuk az energiáról teljesnek a tudásunkat, ha minden fejezetét elsajátítottuk. Energia, energia hiány, energiatakarékosság, fenntartható fejlődés, nem telik el úgy nap, hogy ezeket a fogalmakat ne hallanánk a napi hírekben. Hogyan kezdjünk ismerkedni az energiával? Természetesen kísérleteken keresztül!Az előadó:

Az előadó:

Härtlein Károly a BME Fizikai Intézet mesteroktatója. A magyar tudományos ismeretterjesztés és a szkeptikus mozgalom kiemelkedő alakja, számos televíziós műsor vendége, a Spektrum TV által készített Brutális Fizika című sorozat egyik házigazdája és szakértője, hosszú ideig a Csodák Palotája munkatársa, az Ericsson-díj és a Prima Primissima díj kitüntetettje. Sokan Öveges József professzor utódaként emlegetik a fizika népszerűsítése terén betöltött szerepe alapján.

A rendezvény látogatása ingyenes, részvétel 14 év felett javasolt minden érdeklődő számára.

Kérjük, hogy részvételét jelezze az alábbi regisztrációs felületen: vik.bme.hu/bme

A harmadik előadás március 27-én várható, melynek témája:
Ön vezet vagy „önvezet”? Avagy ismerkedés az önvezető járművekkel.

BME Balatonfüredi Tudáscentrum

8230 Balatonfüred, Fürdő utca 17/b. 

 +36 1 463 1304

Térkép