• btc@bme.hu
  • 8230 Balatonfüred, Fürdő utca 17/b.

Balatoni Mérnök Estek

Januárban útjára indul a Balatoni Mérnök Estek (BME) eseménysorozat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem balatonfüredi kampuszán.

 

 Mesterséges Intelligencia? Önvezető autók? Kiterjesztett valóság? Brutális fizika? 5G? Kvantumszámítógép? Energetika? Tájékozódjon első kézből a Műegyetem jeles szakembereitől, akik a ma műszaki és természettudományi kutatásairól, azaz a holnap hétköznapi technológiáiról tartanak közérthető ismeretterjesztő előadásokat a BME Balatonfüredi Tudáscentrumában. Az előadássorozat a műszaki és természettudományi pálya iránt érdeklődő fiataloknak, és a rohamos technológiai fejlődés hátterét - és esetleges árnyoldalait - megérteni kívánó idősebbeknek is szól.

 

Screenshot 2023 01 03 at 20.31.42

 Helyszín:

BME Balatonfüredi Tudáscentrum
8230 Balatonfüred, Fürdő utca 17/b.

Az első előadás:

2023. január 23., érkezés 16:30-tól

Program:

17:00-18:00: Digitalizáció és Mesterséges Intelligencia – előadás a jövő technológiáiról
prof. Charaf Hassan (dékán, BME Villamosmérnöki Kar)

Charaf Hassan a mobilalkalmazások fejlesztésének nemzetközi szinten is elismert alakja, az informatikai fejlesztések széleskörű hasznosulásának elősegítője, az ipar és a felsőoktatás tartalmas együttműködését alakító személyiség, valamint a fejlesztésorientált és hallgatóközpontú informatikai oktatás elkötelezett képviselője.

18:00-18:30: BME Balatonfüreden – tájékoztató
Illyés Péter (BME Balatonfüredi Tudáscentrum igazgató)

Tájékoztató és azt követően kötetlen beszélgetés a Balatonfüredi Tudáscentrum céljairól és a Balatonfüreden induló üzemmérnök-informatikus képzésről a Tudáscentrum igazgatójával. Szeretettel várjuk az érdeklődő diákokat, szülőket egyaránt!

A rendezvény látogatása ingyenes, részvétel 14 év felett javasolt minden érdeklődő számára.

Kérjük, hogy részvételét jelezze az alábbi email címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

BME Balatonfüredi Tudáscentrum

8230 Balatonfüred, Fürdő utca 17/b. 

 +36 1 463 1304

Térkép