• btc@bme.hu
  • 8230 Balatonfüred, Fürdő utca 17/b.

Csillogó szemek és robotok - a jövő informatikusait, mérnökeit, üzemmérnökeit láthattuk a BME BTC-ben

A World Robot Olympiad™ utolsó regionális elődöntő helyszínének a BME Balatonfüredi Tudáscentrum adott otthont Balatonfüreden.

2022. június 2-án LEGO csörömpöléssel teltek meg a BME Tudáscentrum termei a WRO ötödik és egyben utolsó regionális elődöntőjén. A megmérettetésen összesen 21 csapat vett részt – külön öröm volt számunkra, hogy balatonfüredi csapatot is köszönthettünk.2022. június 2-án LEGO csörömpöléssel teltek meg a BME Tudáscentrum termei a WRO ötödik és egyben utolsó regionális elődöntőjén. A megmérettetésen összesen 21 csapat vett részt – külön öröm volt számunkra, hogy balatonfüredi csapatot is köszönthettünk.
Az elődöntőt Dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere, Illyés Péter a BME Balatonfüredi Tudáscentrum igazgatója és Szögi Zoltán, az Edutus Nonprofit Közhasznú Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg.
   

Beszédjeikben a robotika fontosságát emelték ki és örömüket fejezték ki, hogy ilyen sok csapatot köszönthetnek a WRO elődöntőn, majd mindenkinek sok sikert kívántak.

WRO_eloado2_20220602.jpg

Az elődöntőn RoboMission kategóriába mérte össze a tudását az Elementary (8-12 év között), Junior (12-15 év között) és a Senior (15-19 év között) korosztály.
 
Az Elementary csapatok feladata egy olyan robot építse volt, ami a LEGO akadályokkal teli pályán lenyírja a füvet, komposztálja a gyomokat úgy, hogy közben vigyáznak a katicákra. A Junior csapatok robotjának egy égő gyárépületben kellett meghatároznia a bent ragadt emberek helyzetét, majd biztonságba kellett helyezni a veszélyes anyagot. A Senior korosztálynak pedig egy kórház részére kellett segítő robotot építeni és programozni, amely a szennyes mosásában és a betegek szórakoztatásában segít.


 
A versenyköröket véletlenszerű akadályokkal nehezítették a szakértő bírók, az ő feladatuk volt az elődöntő pontozása is.
A dobogós helyezések az alábbiak szerint alakultak:

Az Elementary korosztályban az első két helyezett kvalifikálta magát a július 7. és 8. között Győrbe megrendezésre kerülő nemzeti WRO döntőbe:
I. helyezett: Robotmaster
II. helyezett: AranyRobot
III. helyezett: P. R. Gamer 

A Junior korosztályban mindegyik csapat bejutott győri WRO döntőbe:
I. helyezett: Storms
II. helyezett: Dirty Blocks
III. helyezett: NKK2
IV. helyezett: A 

A Senior korosztály továbbjutói pedig:
I. helyezett: Mobilis Buts MRGT
II. helyezett: VMG-Robot
III. helyezett: NTB
IV. helyezett: Iqpac
V. helyezett: KTMGo
VI. helyezett: NeuROK 

Gratulálunk! Sok sikert kívánunk minden csapatnak, találkozunk jövőre ugyanitt!

További információk és versenyprogram a www.wro.hu oldalon érhető el.

 

 

BME Balatonfüredi Tudáscentrum

8230 Balatonfüred, Fürdő utca 17/b. 

 +36 1 463 1304

Térkép