• btc@bme.hu
  • 8230 Balatonfüred, Fürdő utca 17/b.

Balatoni Mérnöki Estek harmadik esemény

Folytatódik a Balatoni Mérnök Estek (BME) eseménysorozat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem balatonfüredi kampuszán. A sorozat harmadik eseményén Aradi Szilárd és Bécsi Tamás tart bemutatóval egybekötött előadást az önvezető járművekről.

Helyszín:
BME Balatonfüredi Tudáscentrum
8230 Balatonfüred, Fürdő utca 17/b.

Időpont:
2023. március 27. érkezés 16:30-tól

Program:
17:00-18:00: Ön vezet vagy „önvezet”? Avagy ismerkedés az önvezető járművekkel

Pár év múlva tényleg nem kell már vezetnünk? Mennyire önvezető a Tesla? Mítoszrombolás és érdekes tények az önvezető járművek világából. Az előadásban megpróbálunk tiszta vizet önteni a pohárba a járművek automatizálásának jelenlegi állásával és trendjeivel kapcsolatban. Az előadás után megtekinthető egy önvezető kísérletekhez használt Lexus tesztjármű.

BalatoniMernokEstek 3 auto

Az előadók:

Dr. Bécsi Tamás egyetemi docens, a BME Közlekedés- és Járműirányítási Tanszékének tanszékvezető-helyettese, valamint az Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium helyettes szakma vezetője a BME-n. Elsősorban járműdinamikai és irányításelméleti oktatási és kutatási tevékenységet végez. Ezen területeken belül szenzorfúzióval, kooperatív környezetérzékeléssel és trajektóriatervezéssel kapcsolatos doktori témákat vezet. Több sikeres kutatás-fejlesztési projektben vett részt nemzetközi járműipari beszállítók fejlesztőközpontjaival.

Dr. Aradi Szilárd a BME Közlekedés- és Járműirányítási Tanszékén egyetemi docense. Az oktatási és kutatási tevekénysége a járműmechatronikai területre fókuszál. Ezen belül a járműfedélzeti vezérlőegységek vezetékes és vezetéknélküli kommunikációjával, valamint a járművek környezetérzékelésével kapcsolatos oktatási és kutatási feladatokat lát el. Az elmúlt években több eredményes - magyarországi járműipari fejlesztőközpontokkal közös- ipari együttműködésben vett részt.

A rendezvény látogatása ingyenes, részvétel 14 év felett javasolt minden érdeklődő számára.

Kérjük, hogy részvételét jelezze az alábbi regisztrációs felületen: vik.bme.hu/bme

 

BME Balatonfüredi Tudáscentrum

8230 Balatonfüred, Fürdő utca 17/b. 

 +36 1 463 1304

Térkép