• btc@bme.hu
  • 8230 Balatonfüred, Fürdő utca 17/b.

Nemzetközi Smart City meetup

Nyitra megye és a nyitrai Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársai, valamint a régió önkormányzatainak képviselői 2022. október 19-én szakmai látogatást tettek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Balatonfüredi Tudáscentrumban, Balatonfüreden.

A 20 fős delegációt a Balatonfüredi Tudáscentrum, a Neumann Technológiai Platform, valamint a HROD Közösségi, Gazdasági- és Társadalomfejlesztési Központ vezetői fogadták. A program vezérfonala a Digitális Falu Program egyik meghatározó intézkedése a Településszonda, annak módszertana, bevezetésének lépései és nehézségei, valamint az eddig elért eredmények bemutatása volt.

Szó esett a magyarországi önkormányzatok tervezési és finanszírozási rendszeréről, mely vitaindítóként alkalmat adott egymás megismerésén túl új ismeretek megszerzésére, lehetséges közös projektek beazonosítására.

A további sikeres és kölcsönös együttműködésben bízva köszönjük a nyitrai Regionális Fejlesztési Ügynökségnek a szervezést, a nyitrai önkormányzatok képviselőinek az aktív részvételt, valamint a Neumann Technológiai Platform és a HROD vezetői részéről a szakmai támogatást.

smart city meetup kep2

 

Illyés Péter

fotó: BTC

BME Balatonfüredi Tudáscentrum

8230 Balatonfüred, Fürdő utca 17/b. 

 +36 1 463 1304

Térkép